Smm Api

SMM APİ Nedir?

SMM yolu ile Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya kanallarında etkileşim sayılarınızı artırmak ister misiniz? Farklı ara yüzleri ve sağladığı avantajlar ile birlikte yüklenebilen eklentilerden bir tanesi de Smm Api olmaktadır. Apllication Programing İnterface olarak ifade edilen ve programlar arasında haberleşmeyi sağlayan bu ara yüz iki panel arasında bağlantı kurmanın en kolay ve sağlıklı yolu olarak karşımıza çıkmaktadır. APİ yardımı ile pek çok faaliyet gerçekleştirilebilmektedir.

·         Güncel bakiyenin sorgulaması yapılmaktadır.

·         Uzakta var olan panellerde otomatik sipariş oluşturma yapılabilmektedir.

·         Siparişlerin durumu kontrol edip güncelleştirilebilmektedir.

Yeni bir SMM APİ sahibi olduğunda API Key ve API URL olarak iki farklı fonksiyon yerine getirilebilmektedir.

SMM APİ Ne İşe Yarar?

Smm Api Uygulama Programları Ara Yüzü olarak ifade edilmektedir. Uygulamaların işlevlerine uzaktan ya da dışarıdan erişilerek kullanılmasına imkân tanıyan bir ara yüz olmaktadır. Sunucuların uygulamaya farklı platformlar aracılığı ile ulaşılması ve response dönmesine imkan tanımaktadır. Web üzerinden APİ’lerin mimarisi üzerinde tasarım yapılmaktadır. Mimari tasarımda GET, PUT, POST, DELETO gibi metotların her biri desteklenmektedir. APİ kullanımın asıl amacı da uygulamaların ya da bazı tekniklerin diğer uygulamalar için kullanımına açarak uzaktan gelecek olan bilgilerin ve verilerin kolay ve hızlı bir şekilde karşılanmasıdır. Tek bir uygulama üzerinde yer alan işlemlerin izin dâhilinde belirli olan faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.

SMM APİ Kullanımı

SMM APİ kullanımı sayesinde uzaktan gelecek olan verilerin hızlı bir şekilde karşılanması sağlanmaktadır. Parametre içerek ya da içermeyen girdiler sunucu tarafından işlenmekte ve geriye başarı bildirimleri ya da sonuç kümeleri kalmaktadır. Verilerin belirli olan kısımlarında yapılacak olan güncellemeler için de belirli parametrelere imkan tanınmaktadır. APİ bu sayede hızlı ve pratik bir sonuç çıktısı elde edilmesini sağlar. Entegrasyon vasıtası ile APİ üzerinden izin verilen fonksiyonların kullanılabilmesi için istemciler için bir anahtara ihtiyaç duyulacaktır. Anahtar ile birlikte erişimin onaylanması için şifreye ihtiyaç vardır. İlk olarak başvurularda şifre ve  key talep edilmektedir. Fonksiyonlar bu sayede kullanılabilmekte, istenin veriler alabilmekte, istenildiğinde erişime kısıt konulabilmekte ve meşgul olması da engellenebilmektedir.